UX en UI Design

User experience (UX) en user interface (UI) zijn twee belangrijke aspecten van elk digitaal product. Een goede UX is essentieel voor een positieve customer journey. Een goed ontworpen user interface maakt het gebruikers gemakkelijk om de functies (knoppen, pictogrammen, lay-out etc.) die ze nodig hebben te vinden en te gebruiken.
UX is de algemene ervaring die een gebruiker heeft bij het gebruik van een product of dienst, terwijl UI de specifieke interface is waarmee een gebruiker interageert. De UX van een product begint bij de allereerste interactie van een klant met de brand – van de eerste kennismaking tot na de aankoop – en omvat alles daartussenin. Anderzijds bestaat de UI van een product uit de user interface waarmee de gebruiker interageert, zoals knoppen, pictogrammen en lay-out. Met andere woorden, UX is het grote geheel en UI de details. Beide zijn belangrijk bij het ontwerp van een product of dienst, en ze werken samen om de customer journey te creëren.

Customer journey

Customer Journey

De customer journey is het proces dat een klant doorloopt bij interactie met een bedrijf. Het omvat de volledige klantervaring, vanaf het eerste besef van een behoefte of verlangen, via de onderzoeks- en aankoopfase tot ondersteuning na de aankoop en klantenbinding. Het succes van een bedrijf hangt rechtstreeks samen met de kwaliteit van de customer journey. Een positief ervaren customer journey leidt tot klanten die tevreden zijn met hun aankoop en waarschijnlijk terugkomen voor toekomstige aankopen. Een negatief ervaren customer journey leidt tot klanten die ontevreden zijn en waarschijnlijk ergens anders heen gaan. Om een positief klanttraject te creëren, moeten bedrijven zich richten op het leveren van een geweldige gebruikerservaring. Dit omvat een user interface die gemakkelijk te gebruiken en te navigeren is, nauwkeurige en actuele informatie biedt en een snelle en responsieve klantenservice biedt.

Voordat we een website of webshop ontwerpen, vervaardigen onze ervaren designers en strategen een UI en UX ontwerp.
Is je interesse gewekt? Neem dan contact op met een van onze online strategen.